9.12.06

Har kapitalismen virkelig sejret?

Efter rædselsregimernes fald i Østeuropa er det næsten blevet lidt fy-fy at være rigtigt venstreorienteret. Kapitalismen har tilsyneladende vist sin overlegenhed. I den ånd kan vi så fryde os over nye tal fra FN som viser at bare to procent af befolkningen ejer mere en halvdelen af alt, mens den fatigste halvdel af jordens befolkning omvendt kun ejer en procent af alt. Velbekommen!

2 kommentarer:

Benny sagde ...

Det er jo ikke til at vide...klassekampen er en evig kamp, hvor snart den ene snart den anden er ovenpå...og verden er jo i bestandig forandring. Intet vare evigt, ikke engang religionerne.
(Tror jeg nok!)
;o)

Mikkel Zøllner Andersen sagde ...

Noget der syntes at vare om ikke evigt så i alt fald længe er menneskets magtsyge. Den har ikke kun vist sit hæslige ansigt ved de åbenlyse modbydelige fascistiske regimer, men har desværre også spoleret ellers meget konstruktive fx socialistiske forsøg på at skabe en mere retfærdig verden. Demokratiet og den fri presse syntes at være nogen af de bedste garanter mod magtmisbrug. Og heldigvis er det da lykkedes at skabe nogen samfund med et socialt sikkerhedsnet og en offentlig sektor, som trods alt er mere rimelige dvs. sikre en bedre fordeling end den rå kapitalisme / liberalisme. Men måske folk har tendens til at glemme hvad det har kostet i arbejdskampe at nå der til? Måske folk har tendens til at glemme hvilke partier som har ønsket denne udvikling. Det er i alt forstemmende at se hvordan mange ganske almindelige lønmodtagere ser Venstre som velfærdsstatens forkæmper. SUK!

Den korteste vej mellem to mennesker er et smil!